pühapäev, 1. jaanuar 2017

2017. aasta heade mõtete/meenutuste purk

Heade mõtete purk
Suur osa inimestest annab uue aasta alguses endale lubadusi, teeb väljakutseid, seab sihte ja eesmärke. Olen siiani sellest kõrvale jäänud. Vähemalt selles "uue aasta lubaduste andmise" võtmes. Paar päeva tagasi sain Kõikvõimsa FB vahendusel väljakutse, mille provokatiivsele mõttele hea meelega allun ja soovitan soojalt kõigile. Tulemustest kannan ette 2017. aasta lõpus.

Idee on suurepärane ja aasta on pikk. Selleks, et aasta lõpus oleks rõõmu ja tehtud teod ajaloohõlma ei vajuks, siis on keegi tulnud suurepärasele lahendusele, et ennast ära ei unustataks. Teatavasti mattub kultuurikihi alla palju head ja elutempo on kiire ning olme nõuab oma. 

Avastasin netimaailmas ringi kolades, et sellest ideest on lausa eraldi toode turule jõudnud, st võib ka nn täispurgi osta. Samas oleks suurepärane ise hoidistada purgitäis häid mõtteid ja heale inimesele tähtpäevaks kinkida. Siis saab kingi saanu igal päeval purgist meelele head võtta.  Seega on mõte väga jumekas ja teostuseks palju erinevaid võimalusi. 

Niisiis mõte selgitatud, nüüd lahenduste juurde.

Eesmärk:

  • koguda kokku häid mõtteid/mälestusi 2017. aasta jooksul;
  • aasta lõpus saada terve purgitäis häid mälestusi/mõtteid/ideid.


Läheb vaja:
  • enda jaoks meelepärane sobiv tühi purk (Pipi ütleks selle peale, et täiesti koogitu purk on  sobiv);
  • puhastada ja kaunistada või jätta kaunistamata;
  • silt purgile kleepimiseks, et meelest ei läheks, mis eesmärgil see purk kasutusse on võetud. Sõnastus valida enda jaoks sobiv;
  • käepärase/meelepärase värvi/suuruse/kujuga tühje sedeleid.

Teostus:
  • sisestada telefoni meenutus, mis kordub iga päev samal ajal enda jaoks sobival kellaajal;
  • iga päev lisada purki vähemalt üks sedel, millele on kirjutatud päeva positiivne mõte/mälestus. Kuna häid asju pole kunagi liiast, siis võib ka mitu sedelit panna. Lisada kindlasti kuupäev. 

Tulemus:
  • aasta lõpus kallata purk tühjaks ja lugeda. Ja siis selgub, et terve aasta jooksul on olnud iga päev midagi head/helget/suurepärast.
Soovin Teile alanud aastasse palju head!


2 kommentaari:

  1. Purk muudkui tätitub. Vahel olen ka ära unustanud. Vahel on muie juba siis teadvuses, kui silm purgile satub. Hea idee! soovitan. ei ole kunagi hilja alustada!

    VastaKustuta
  2. mis siis vahepeal on toimunud? mingi hetk jäi nädalaid purki hea mõte lisamata. täna just uurisin, et mis seis oli ja kirjutasin üles need head mõtted, mis vahepeal lisamata olid jäänud. kummaline, kui kerge on headest harjumustest vabaneda ja kui keeruline on raskeid harjumusi muuta:) aga jonn on suurem kui ma ise, nii et ma jätkan. siis on jõulude ajal mõnusat krabistamist.

    VastaKustuta

Kuidas ma ellu jäin

Tervitused kevadest minu armas, unarusse jäänud ajaveeb. Kevad on õhus, tuules ja päikeses, mida aina rohkem on. Kas kõik on hästi, küsivad...