esmaspäev, 15. august 2016

Vaimse pohmaka tervendamisest Varjudemaal

Vaimne pohmakas hakkab hajuma. Idanemas on tegutsemistahe ja ähmased toimetamispiirid selginevad. Küsimärke on hetkel veel rohkem kui vastuseid, aga kui kuskilt ei alusta, siis ei toimu ka midagi.

Toimivaks inimeseks saamine on teekond, mis tahab rahulist ja järjekindlat lähenemist. Selles olemises on selline kriitiline punkt, mille ületamisel saabub meeltesse teadmine, et kõik on võimalik.

Trenditeadlik ütleb, et eduelamused on hädavajalikud. Sestap, kui tundub, et terve maailm töötab vastu või tundub, et eesmärke enam pole ja ei tule ka; siis aitavad konkreetsed tegevused, mille tulemused on reaalselt näha/tajuda. Ehk siis haara/tõsta/aseta tegevused on positiivsete emotsioonide saatmiseks parim kiirabi. Kasvõi näiteks: koristada ära kapid, teha korda raamaturiiulid või triikida ära kõik pesud. Kui majas elada, siis rohimine või puude ladumine on superhead tegevused enesetunde parandamiseks. 

Teadlased on ammu jõudnud järeldusele, et peenmotoorikaga tegelemine on otseses seoses mõtete korrastamise ja rahustamisega. Mida osavam on inimene käeliselt, seda parem on mõtlemisvõime. Kleebi-lõika-liimi on parim abimees enesetunde parandmiseks peale liikumise.

Ükskõik milline füüsiline liigutamine on igasuguse negatiivse olemise parandamiseks hea - nt kui viha sees on nii suur, et võiks olümpiamängudel tõstmises ilma igasuguse ettevalmistamiseta võitjaks tulla; kui mõtlemisvõime jonnib ja Pegasus on kaduma läinud; kui on tunne, et mitte kunagi enam ühtegi positiivset mõtet ei tule jms.  

Piisab sellest, kui kõndimiseks sobiv riietus leida ja sammud õue seada.  Oluline on mugav rütm leida ja lihtsalt liikuda. Ühel hetkel saabub rahu ja olemine muutub helgemaks. Ega ühe kõndimisega kohe maailm paradiisiaiaks muutu, kuid päev saab päästetud.

Oma viimaste aegade kogemusest võin öelda, et sellise poolhalli sisemise olemisega tuleb kohe tegelema hakata ning kuritegu enda vastu on see, kui neid negatiivseid meeleolusid toita. Kontrollida tuleb sõnastust - kasutada vaid positiivse sõnadega lauseid. Ühel hetkel muutub ka mõtlemine ja enesetunne paremaks. 

Ja pealegi on sebra triibuline. Ei pea kulgema piki musta triipu, vaid ikka risti triipe. Siis on vaheldust ja endaga hästi läbisaamine tagatud.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kuidas ma ellu jäin

Tervitused kevadest minu armas, unarusse jäänud ajaveeb. Kevad on õhus, tuules ja päikeses, mida aina rohkem on. Kas kõik on hästi, küsivad...