pühapäev, 21. august 2016

Digitaalse jalajäle tekitamisest

Käisin pargis jalutamas. Õhus on sügis. Tundsin igatsust minna kuhugile, teha midagi Suurt. Paljud räägivad, et neil on kevadel selline tunne, mind tabab see sügiseti. Sügis sümboliseerib minu jaoks pigem algust kui hääbumist. Eriti meeldib see aeg, kus kõik on värviline ja saab sahistada langenud lehtedes.

Istusin maha ja panin selja vastu puud ning lasin ajal kulgeda. Sain mõned uued ideed. Varsti algab kool ja soov on õpilastele midagi uut pakkuda, et teadmisi huvitavam omandada oleks. Mäletan siiani, kui tüütu oli loengutes viibida, kus õpetaja vaid rääkis. Lisaks ei jaksa aastate kaupa ühte ja sedasama esitada. Endal hakkab igav.

Aastate jooksul on muutunud õpetamine stand-up etendusteks. Akadeemilisus on taandumas, mis on väga vahva. Vabas ja loomingulises õhkkonnas omandab inimene uut infot oluliselt paremini. Olen loengute pidamist alati kahesuunalise tegevusena võtnud. Ja kui mul endal põnev pole, siis kuidas saaks kuulajatel huvitav olla?

Muude ainete hulgas on ka isikuandmete töötlemise temaatika. Piisavalt mahukas, kuid loogiline. Saab palju mängida. Kui ma kuulajatelt aine alguses uurin, et millega neile see temaatika assotsieerub, siis reeglina saan vastuseks, et üks suur ja ületähtsustatud woodoo on. Aine lõppedes sama küsimust esitades on vastused hoopis teistsugused ja rõhuv enamus kurdab, et just siis, kui huvitavaks läks, sai kõik otsa.

Mingil ajahetkel käis peast läbi uitmõte, et peaks siia blogisse ka alajaotise tegema, kus sellel teemal mõtteid saaks vahendada ja vahetada, kuid selles osas vajan sisendeid.

Hea Lugeja! Kui Sina veel õpiksid ja peaksid selle teemaga aine läbima, siis millised on need teadmised, mida pead vajalikuks omandada? Palun kirjuta või lisa kommentaar.

Kui huvitavaid soove/küsimusi laekub, siis luban, et need ka Teieni jõuavad!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kuidas ma ellu jäin

Tervitused kevadest minu armas, unarusse jäänud ajaveeb. Kevad on õhus, tuules ja päikeses, mida aina rohkem on. Kas kõik on hästi, küsivad...