laupäev, 27. mai 2017

Ajendid ja uudishimu

kus on?
Ahnus ajab upakile, ma ütlen ja uudishimu võib täiesti viia olukorrani, kus unustad aja ning ruumi. Selmet, et tempot maha keerata, leian end oludest, kus tempo on hoopis kasvanud. Ja väljas on suur suvi. Tulin eile loengutest ja nautisin sumedat, lõhnavat kevad-suve. Puudel on värskest lehevaigust ja õitest täiesti uimastavalt hea lõhn. Jäin pärnasalu juures täiesti seisma ja ahmisin endasse seda joobnustavalt mõnusat lõhna. Reedeõhtuti on linn alati hanguvas olemises. Õhus on täiesti tajutav vibratsiooni vähenemine: pooleldi inimtühjad tänavad, aeglustuv liikluse voog jne.

Nädalapäevadest ja kuupäevadest pole õrna aimugi, arvestus toimub läbi nn to do listi. Huvitav on see, et pole väsimust, ei vaimset ega füüsilist. Hoopis põnev on. Pidevalt kerkib küsimus, mis karul kõhus on: kas saepuru või kopsupõletik? Kevad on toonud palju projekte, mille sisu on erakordselt kaasakiskuv. Mõtlesin just, et hea on, et pole väikseid lapsi, vastasel juhul oleks sellises laines elamine vastuvõetamatu. Sealt edasi jõudsin selleni, et elu igas peatükis on oma muster ja sisu. Vastab tõele, et loodus tühja kohta ei salli ja inimeseni jõuavad need võimalused, milleks ta valmis on.

Üle pika aja ärkasin keset ööd selle peale, et peas olid nn lahendused, mis vajasid kirjapanemist ja millega ma siis ka paar tundi tegelesin. Tore teadmine on, et ma olen sellel tasandil emotsioonideks ikka veel võimeline, st et maailm pole mind veel nii ära kulutanud, et miski kaasa ei haaraks.

Sellistes aegades elamisel mõtlen alati loominguliste inimeste peale, kes loomeprotsessides rõõmustavad ja kurvastavad. See on väga energiamahukas, kuid tulemus on alati sügavalt rahuldust pakkuv. Sisemine põlemine annab olemisele palju värve juurde, kuid ka kurnab piisavalt.  Vahel heiastub mõttefragment, et heaoluühiskonnas elamine tekitab inimestes sisemist loidust ja ootuse, et  lahendused tulevad väljaspoolt, st keegi teine lahendab kõik ära ning inimeseni jõuavad valmislahendused. Piisab vaid sellest, et kulgeda enda jaoks sobivas olemises ja küll saab...

Häid elamusi!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kuidas ma ellu jäin

Tervitused kevadest minu armas, unarusse jäänud ajaveeb. Kevad on õhus, tuules ja päikeses, mida aina rohkem on. Kas kõik on hästi, küsivad...