reede, 2. september 2016

Töised Mõtted Varjudemaal

Pool taevast on tumesinine ja teisel pool on päike. Kuldne Sügis. Õhus on hingust ja hinges on rahutust. Olen omandanud töise rütmi uues ja lubatud tempos. Ühes oma Varjudemaa postituses kirjutasin, et kõige valusam ei ole mitte ilma tööta olla, vaid keelduda tööst, mida tahad ja oleks vaja teha, kuid mida teha ei saa ettekirjutuste tõttu.

Eneseteostus on see, mis inimesele sisemise väärikuse ja rahulolu annab. Tore on, kui Inimene teab, mida ta kõige paremini ja meelsamini teha tahab ning teeb seda täie teadmisega. Olen seotud mikroettevõtjate võrgustikuga juba päris mitu aastat ja kui ma neid rahulolevaid ning säravaid Naisi kohtumistel vaatan, kui nad oma toimetamistest räägivad, siis saan ka ise osa sellest positiivsusest.

Loomulikult ei peagi igast Inimesest ettevõtjat saama, kuid iga Inimene võiks endaga kokku leppida, mis on see, mida ta huvi ja rõõmuga teeks ning päriselt ka selle järeldusega tööd teha. Loengutes on aegade jooksul küsitud, et kuidas selle teadmiseni jõuda, st kuidas seda teadmist ära tunda? Infoajastu häda on tõesti see, et küberruumis on info olemas, kuid selleni jõudmiseks on vaja tahtmist ja aega. Ja iga järelduseni päris üksi jõuda ka ei ole võimalik, st on, aga tee on oluliselt pikem. Kõik taandub ikks Inimesele ja isiksuse omadustele.

Alati on hea, kui on olemas usaldusväärne ja teadmistega peegeldaja, kes kaasa mõtleb. Kõige olulisem vast on ärakuulaja usaldusväärsus ja avatud meel. Alles kujuneva mõtte jagamisel terava kriitikakastmega ülevalatud saamine blokeerib igasuguse initsiatiivi ja olemuselt hea idee saab eos hävitatud. Tänasel päeval on olemas ka karjäärinõustajad, kes oskavad abistada ja suunata.

Ärakuulamise ja peegeldamise oskused on ühed väärtuslikumad omadused inimestevahelises suhtlemises. Oskus mõista, mitte hukkamõista. Mõtlemine on kõige alus: klaas on kas pooltäis või pooltühi ja sellest saabki kõik alguse, kas vaadata maailma laiemalt või kitsamalt.

Palju võimalusi Teile!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kuidas ma ellu jäin

Tervitused kevadest minu armas, unarusse jäänud ajaveeb. Kevad on õhus, tuules ja päikeses, mida aina rohkem on. Kas kõik on hästi, küsivad...