laupäev, 10. september 2016

Mõtted puul - Mõttepuu


Mõttepuu
Kui inimene on nagu puu, mis kasvades juured sügavamale ajab ning latva taevale lähemale kasvatab, siis on mõtted agu lehed okstel. Kindlasti pole väiksel lapsel vähem mõtteid kui suurel inimesel, pigem vastupidi, aga mine sa tea... vahel on ju looduses mõnel väikesel kasvaval puuhakatisel rohkem lehti, kui igerikul põlispuul.

Ja siis läks mu mõte rändama....

Kui nüüd kujutleda, et ikkagi on mõtted sellel kujuteldaval puul lehed, siis on inimkond nagu üks suur segamets. Hoidku Emake Saatus, et kõigil korraga talv ei tule või põud ei taba, sest siis jääks alles vaid igihaljad puud ja ülejäänud inimkond oleks mõttevaba. Haa, päriselt on ka olukordi, kus paljudel on mõttepaus. Nii et kõik on ikkagi suhteline ja tõlgendamise küsimus.

Silme ees on üksik puu, mille lapsepõlv jääb aegade hämaruse taha. Lehed kahisevad,  mõned neid langevad ja puu all maas on kerges tuules pöörlevad lehed... sügis.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kuidas ma ellu jäin

Tervitused kevadest minu armas, unarusse jäänud ajaveeb. Kevad on õhus, tuules ja päikeses, mida aina rohkem on. Kas kõik on hästi, küsivad...